avatar

Мәзір: Қуырдақ
Жарияланды Ұлттық тағамдар

Қуырдақ — қазағымыздың ет пен пияздан қуырылып дайындалатын ұлттық тағамдарының бірі. Қуырдақ сөзі "қуыру" түбірінен алынған. Еттен бөлек бұл тағамға бауыр, өкпе, жүрек сияқты өзге де ет өнімдері мен картоп қосылады. Осы тағамның жасалу жолымен таныссақ.

Құрамы:
  • қой еті, бауыр, өкпе, жүрек (қалауыңызша);
  • 5-6 дана картоп;
  • 2 дана пияз;
  • 1 дана сәбіз;
  • сарымсақ, ащы бұрыш;
  • тұз, бұрыш, лавр жапырақтары.

Дайындалуы:
Алдымен ет өнімдерін орташа көлемде және сәбіз, сарымсақ, ащы бұрыш пен пиязды жіңішке әрі ұзыншалап тураймыз.


Қазанға май құйып қыздырып, етті қуырамыз (кейде бауырды көкөністерді қуырып алған соң қосады). Ет өнімдерінен кейін үстіне көкөністерді салып, орташа отта қуырамыз, тұз, бұрыш, лавр жапырақтарын да саламыз.


Ендігі кезек картопта (менің нұсқамда картоп көп салынған).


Жақсылап араластырып қуырамыз, содан соң қайнаған су құйып, қазан бетін жауып бұқтырамыз. Тағамның дәмін келтірген соң 20-25 минут пісіреміз. Содан соң үстіне жіңішкелеп туралған пиязды қосып, дастарханға ұсынамыз. Ас болсын!

6 пікірлер

avatar
(кейде бауырды көкөністерді қуырып алған соң қосады)
кейде емес, үнемі. Себебі бауыр демде піседі, етпен бірге қуырар болса қап-ақтты әрі сағыз секілді болып қалады))
avatar
Қуырдақтың неше атасы бар, әрі әр өңірде, тіпті әр үйде әртүрлы болып келеді. Дегенімен дәл осы нұсқасын көпшілік ұстанады-ау деймін. Анаууу майына нан батырып жесе, шіркін)))
avatar
Осы кезде әпкем, ағам және мен ғана едік үйде. Әпкем қуырдақтың картобын ғана көбіне жейтінін білген соң көп қосывем ғо Мама бауырды соңынан салад ылғи, мен пісірсем ұмытып кетем и уаще мен ажырата алмай қала берем қайсысы не екенін сосын ұра салдым, бірақ күшТ пісті.
avatar
Қолыңа қуат берсін
avatar
Су қоспай пісірсе уаще дамді болад :)
avatar
Шамалы болса да су қосады мен көргендерде.